Kevin Magnussen vil have strafændringer efter sit F1-forbud: ‘Det er ikke den sport, jeg elsker’
Hold dig orienteret om alle de største historier i Formel 1. Tilmeld dig her for at modtage Prime Tires nyhedsbrev i din indbakke hver mandag og fredag. SINGAPORE — Kevin Magnussen vender tilbage til Formel 1-folden efter at have afsonet sit forbud i Baku, og han nyder chancen for at køre med en ren tavle. “Du bliver straffet, og så kommer du tilbage, og du er ligesom klar til at… f— s— op nu!” Magnussen jokede. “Det er sjovt, hvordan det fungerer.” Magnussen blev den første F1-kører i 12 år, der blev udelukket fra et løb efter at have ramt tærsklen på 12 strafpoint for et sammenstød med Pierre Gasly på Monza, hvilket tvang ham til at gå glip af Aserbajdsjans Grand Prix.
Danskeren behandlede det som “en lille ekstra bonusweekend med familien.” Han lod Haas vide, at han var tilgængelig for input og råd, mens Oliver Bearman, den unge Ferrari, overtog hans sæde. Magnussen indrømmede, at det var “en slags underlig følelse” at se en anden chauffør i sin bil. Men han var ellers glad for at stoppe fra strabadserne ved en løbsweekend. “Jeg så noget af løbet. Jeg havde den på i mit træningscenter i søndags,” sagde Magnussen. “Jeg så lidt med et halvt øje, mens jeg trænede. Så jeg prøvede at slukke tankerne. Jeg benyttede lejligheden til at holde en dejlig weekend. Magnussens samlede strafpoint er nu nulstillet til årets sidste syv løb, der starter i Singapore denne weekend. Selvom han aldrig kørte anderledes på trods af at han var på randen af et forbud før Monza, indrømmede han, at det var “rart at vide, at det ikke er en faktor længere.”
Jeg tror ikke, det kommer til at ændre noget,” tilføjede Magnussen. “I det øjeblik i Monza, i alle de kampe, jeg har haft, har jeg aldrig fundet mig selv i at tænke: ‘Åh, jeg skal være forsigtig her; ellers får jeg et løbsforbud.’ I de løb før Baku, før løbsforbuddet, tænkte jeg ikke over det.” Det har måske ikke ændret Magnussens signaturtilgang til hårdt løb, som har glædet fans, frustrerede rivaler og hjulpet Haas med at score værdifulde point i år. Han føler dog, at F1’s strafpointsystem, der blev indført for 2014-sæsonen, ikke længere er egnet til formålet. “Det er ikke en god situation for F1, tror jeg, at begrænse løb på den måde,” sagde Magnussen. »Det føles dårligt, når den sport, man elsker så meget, ændrer sig på en måde, man ikke sætter pris på.
“Jeg kan godt lide hårdt løb, og jeg tror, det er en stor del af skønheden ved motorsport, er kampene. On-the-limit og lidt over, balancen mellem at gå lidt over og under grænsen, er det, der gør dit løb. »I øjeblikket føles det, som om de straffer latterlige ting. Jeg vil gerne personligt som Formel 1-fan se sporten åbne sig igen og tillade det fantastiske løb, der kan ses på banen.” Magnussen var ikke alene om sin kritik af strafpoint. I kølvandet på Monza-hændelsen kritiserede Gasly, som han ramte ved den anden chicane, beslutningen om at straffe Magnussen. En række kørere satte også spørgsmålstegn ved, hvordan systemet fungerede ved det næste løb i Baku.
Da systemet blev introduceret i 2014, var der 19 løb på kalenderen, sammenlignet med det nuværende tal på 24 plus seks sprintløb. Pointsystemet er aldrig blevet justeret i forhold til kalenderlængden. Magnussen sagde, at F1-kørernes fagforening, Grand Prix Drivers’ Association (GPDA), ville have en vis indflydelse på at give sin feedback til FIA. Men han mente, at der allerede var en voksende forståelse fra F1’s styrende organ. “Jeg føler, at de ved, at det ikke er den rigtige måde i øjeblikket,” sagde Magnussen. “Forhåbentlig vil de åbne op og indse, at de er nødt til at stole på chaufførerne. »Selvfølgelig er der ting, man skal holde fast i. Der er ting, som at bevæge sig under opbremsning og reagere på bevægelser – der er farlige ting, som du bør holde fast i. “Men de små ting, lad det bare være.” Han mente, at forbud bedre var gemt for “ekstraordinært farlig kørsel” i stedet for et resultat af hændelser, der akkumulerede.