Magnussen hævder, at F1 ‘begrænser racing’ med hårde straffe.
Kevin Magnussen, da han vendte tilbage til Singapore, kritiserede F1 og FIA for det forældede straffesystem, der førte til, at han savnede Baku.
Kevin Magnussen vender tilbage til Singapore GP efter sit løbsforbud og har sprængt FIA’s tilgang til straffe.
I Monza fik Kevin Magnussen et løbs karantæne for at nå de maksimale 12 strafpoint på sin superlicens. Den danske kører havde siddet på 10 point i det meste af sæsonen, og med sin ’hårde racerstil’ var et forbud truende.
Mange kørere samler et par strafpoint i løbet af en sæson, men når aldrig tolv, fordi de bliver fjernet efter et år. Magnussen havde dog samlet 10 point på kun seks løbsrunder.
Den sidste hændelse, der skubbede danskeren over tærsklen, var forholdsvis mild, en overhaling med Pierre Gaslys Alpine, der gik galt. På trods af hændelsens godartede karakter blev Magnussen den første kører, der fik et løbsforbud under det nuværende system.
Oliver Bearman udfyldte for ham i Baku, den unge kører, der skal tage hans plads permanent fra næste sæson. Magnussen var slet ikke i Baku og valgte at bruge sit forbud som en pause.
Han er dog tilbage i Singapore og har ikke holdt sin kritik af systemet og de styrende organer tilbage. Han indrømmede til Autosport:
“Min egen mening er, at det ikke er en god situation for F1 at begrænse løb på den måde. Det føles dårligt, når den sport, du elsker så meget, ændrer sig på en måde, du ikke sætter pris på.”
Magnussen erkendte, at hårdt løb er det, der gør Formel 1 og Motorsport speciel og stærkt politiarbejde, der, især i mindre hændelser, fjerner sporten.
Han sagde: “Jeg kan godt lide hårdt løb, jeg tror, det er en del af skønheden ved motorsport. Kampene og [være] på grænsen og lidt over. Den balance er det, der gør eller bryder dit løb, og i øjeblikket føles det som om, de straffer latterlige ting.”
Danskeren indrømmede, at han som fan gerne vil have, at sporten ’tillade store løb’.